Fa'afeiloa'i i la matou upega tafa'ilagi!

O le a le maketi i le lumanaʻi mo nickel-chromium alloys?

I aso nei o alamanuia ma tekinolosi,Nickel Chromium Alloyua avea ma mea taua ma taua ona o ona uiga tulaga ese ma tulaga eseese o faʻamatalaga.

Nichrome alloys e maua i ituaiga eseese, e pei o filament, lipine, uaea ma isi. O uaea chromium nikeli e manifinifi ma fetuutuunai, ma e masani ona faʻaaogaina e fai ma mea faʻavevela i mea eletise laiti ma mea faʻapitoa. Nickel chromium ribbons e lautele ma sili atu le malosi, ma e talafeagai mo mea faʻavevela fale gaosi oloa tetele; ma le uaea nichrome o lo'o faia se sao taua i feso'ota'iga fa'apitoa ma fa'aoga tetee. TANKII Alloy e mafai ona tu'uina atu u'amea fa'avae nickel i le tele o lapopo'a ma fomu.

E tusa ai ma faʻamatalaga, o loʻo maua ni mea faʻapipiʻi NiCr i le tele o ituaiga o taʻavale, umi, faʻatauga tetee ma isi faʻamau. 'ese'ese diameters ma umi e mafai ona fa'amalieina mana'oga 'ese'ese mai tama'i mea fa'aeletoroni i mea tetele fa'apisinisi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le fanua o le gaosiga faʻaeletoroni, o mea faʻapipiʻi NiCr ma le laʻititi laʻititi laʻititi ma le maualuga o le teteʻe saʻo e manaʻomia e faʻamautinoa ai le mautu o taʻaloga; a'o totonu o ogaumu u'amea tetele, e mana'omia ni mea fa'alava umi ma mafiafia e maua ai le malosi o le vevela ma le mautu.

O le tele o faʻaoga mo faʻamau NiCr e aofia ai le tele o vaega autu. I totonu o le eletise, o se mea taua tele ma le faʻavevela elemene i ituaiga uma o oloa faʻaeletoroni, faʻamaonia le faʻaogaina masani o meafaigaluega. I totonu o le uʻamea, o loʻo faʻaaogaina le Nichrome i le faʻamafanafanaina o ogaumu vevela maualuga e fesoasoani i le faʻafefeteina ma le gaosiga o metala. I le faaopoopo atu i lenei mea, o ogaumu faʻafefeteina i totonu o pisinisi vailaʻau, ogaumu liusuavai i le gaosiga o tioata, ma kilns i le gaosiga o sima e manaʻomia uma mo le faʻatonutonuina saʻo o le vevela e tuʻuina mai e nichrome alloys.

A oo mai i le tulaga tau onichrome alloys, e fa'atatau i fesuiaiga ona o le tele o mea. O luga ma lalo o tau o mea mata, e pei o le nickel, o se tasi lea o mea autu e aʻafia ai. Pe a siitia le tau o le nickel, o le tau o le nichrome alloy ua faateleina ma o le tau e foliga mai e siitia; ma le isi itu. O suiga i le maketi sapalai ma manaoga e iai foi se aafiaga tuusao i tau. I tausaga talu ai nei, faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le gaosiga o fale gaosi oloa ma vaega o loʻo tulaʻi mai o manaʻoga nickel-chromium alloy, i le tulaga o le tuʻuina atu mautu, ua siitia le tau i se tulaga patino.

Mai le va'aiga o le atina'e, o le nichrome alloy o lo'o aga'i atu i le itu o le maualuga o le fa'atinoga, fa'aitiitiga ma le puipuiga o le si'osi'omaga ma le fa'asaoina o le malosi. Ina ia mafai ona faʻafeiloaʻi le sili atu ona manaʻomia le siosiomaga o fale gaosi oloa ma maualuga le gaosiga o manaʻoga, o le suʻesuʻega ma le atinaʻeina o le nickel-chromium alloy ma le maualuga o le faʻapalepale o le vevela, ola umi o le tautua ma le faʻaitiitia o le vevela o le vevela ua avea ma itu taua. I lalo ole faiga ole fa'aitiitiga faifaipea o mea fa'aeletoroni, o lo'o fa'atupula'ia le mana'oga mo ni fa'amea fa'aitiiti ma fa'amama fa'amama mo le fa'avevela sa'o ma le pulea o le tete'e i tama'i avanoa. I le taimi lava e tasi, o manaʻoga o le puipuiga o le siosiomaga ma le faʻasaoina o le malosi ua faʻamalosia ai foi le gaosiga o le nichrome alloy e faʻaauau pea ona faʻaleleia a latou gaioiga, faʻaitiitia le malosi ma faʻaitiitia le aʻafiaga o le siosiomaga.

I le lumanaʻi, o le nichrome alloy e faʻamoemoe e faia se sao sili atu i le malosi fou, aerospace, fomaʻi ma isi faʻalapotopotoga faʻalauiloa. Faatasi ai ma le faʻafouina faifaipea o tekinolosi ma le faʻaauau pea o le faʻaleleia o manaʻoga maketi, o le a faʻaauau pea ona saofagā Nichrome i le alualu i luma o pisinisi eseese. Matou te tulimatai atu i le atinaʻeina o le nickel-chromium i le lumanaʻi e faʻaalia ai le tele o taunuʻuga fou ma avanoa lautele.


Taimi meli: Aukuso-16-2024