Fa'afeiloa'i i la matou upega tafa'ilagi!

O le a le aoga o le uaea tetee?

O le uaea tetee o se vaega autu o masini eletise ma eletise eseese ma faatino ai galuega eseese e taua i la latou gaioiga. O le galuega autu a se uaea tetee o le poloka lea o le tafe o le eletise, ma faʻaliliuina ai le eletise eletise i le vevela. O lenei meatotino e taua tele le uaea tetee i talosaga e pei o elemene vevela, puipuiga o le taamilosaga, ma faiga e pulea ai le vevela.

O se tasi o faʻaoga masani mouaea teteeo loʻo i totonu o elemene faʻamafanafana, lea e faʻaaogaina e gaosia ai le vevela mo faʻaoga eseese. Mai ogaumu eletise ma ogaumu e o'o atu i ogaumu fale gaosi oloa ma fa'avevela avanoa, o le uaea tetee e fai se sao taua i le liua o le eletise i le vevela. O le malosi o le uaea tetee e tetee atu ai i le maualuga o le vevela ma le lelei o le amio e mafai ai ona fetaui lelei mo mea faʻamafanafana.

I le faʻaopoopoga i la latou matafaioi i elemene faʻavevela, o loʻo faʻaaogaina foi uaea tetee i masini puipuia o le matagaluega e pei o fuse ma vaeluaga. Pe a tafe tele le au i totonu o se matagaluega, o le uaea tetee o se fuse e vevela ma liusuavai, motusia le taamilosaga ma puipuia ai le faaleagaina o meafaigaluega fesootai. E fa'apena fo'i, i va'ava'ava'ava'a, ua mamanuina uaea fa'atete'e e ta'avale ma motusia ai le ta'amilosaga pe a o'o atu le mamafa, ma puipuia ai le eletise mai lamatiaga e ono tula'i mai.

E le gata i lea, o le uaea tetee o se vaega taua o le faʻaogaina o le vevela mo masini e pei o thermistors ma thermocouples. Thermistors o le vevela-maaleale teteʻe e faʻaaogaina uaea tetee e fua ma pulea le vevela i talosaga e amata mai i masini faʻatautaia masini i masini faʻafomaʻi. E fa'apena fo'i, e fa'aogaina e thermocouples uaea fa'atetee e fua ai le eseesega o le vevela ma fa'aliliuina i fa'ailo eletise, lea e taua ai mo le mata'ituina o le vevela ma le fa'atonutonuina o faiga fa'apisinisi ma su'esu'ega fa'asaienisi.

Le felagolagomai ouaea teteee fa'alautele atu i lo latou fa'aogaina i vaega fa'aeletoroni e pei o resistors, lea e fa'aaogaina e fa'atonutonu ai le taimi nei i totonu o se matagaluega. E ala i le tuʻuina atu o se tulaga faʻapitoa o le teteʻe, e mafai e uaea tetee ona pulea lelei uiga eletise o se matagaluega, ma avea ai ma vaega taua i masini eletise ma faiga.

E le gata i lea, o uaea tetee e faʻaaogaina i fanua faʻapitoa e pei o le aerospace ma le puipuiga, lea e taua tele ai lo latou faʻatuatuaina ma faʻatinoga i lalo o tulaga ogaoga. I fa'aoga aerospace, e fa'aogaina uaea tetee i faiga fa'avevela, faiga fa'a'aisa ma vaifofo fa'afoega fa'avevela mo vaega va'alele. O lo latou gafatia e tetee atu i le maualuga o le vevela ma siʻosiʻomaga faigata e avea ai i latou ma mea lelei mo le faʻamautinoaina o le saogalemu ma le lelei o le faʻaogaina o masini vaalele.

O le taua o le tete'e uaea i alamanuia eseese ma talosaga fa'ailoaina lona taua i tekinolosi fa'aonaponei. O lona gafatia e faaliliu ai le malosi eletise i le vevela, faʻatonutonu le taimi nei ma faʻafaigofie le puleaina o le vevela e avea ai ma vaega taua i le faʻamafanafanaina, eletise ma eletise. A'o fa'aauau pea le aga'i i luma o tekonolosi, o le a fa'aauau pea ona fa'atupula'ia le mana'oga mo uaea fa'atete'e maualuga fa'atasi ma foliga fa'aleleia atili, fa'amausali atili ai a latou matafaioi i masini ma faiga e fa'amalosia ai le lalolagi fa'aonaponei.

Resistance-Uea-FeCrAl-Nichrome-Nikel

Taimi meli: Iuni-07-2024