Fa'afeiloa'i i la matou upega tafa'ilagi!

Ua faaleaogaina e Biden le tau a Trump i luga o le EU

O lea maliliega na maua i le taimi o se fonotaga a le Iunaite Setete ma le Iuni a Europa i Roma, ma o le a taofia ai nisi o auala e puipuia ai fefaʻatauaʻiga e avatu ai le faʻaaloalo i iuni uʻamea o loʻo lagolagoina Peresitene Biden.
Uosigitone - Na faʻailoa e le pulega a Biden i le Aso Toʻonaʻi ua oʻo i se maliliega e faʻaitiitia ai tau i luga o le uamea ma le alumini a Europa.Fai mai le au ofisa, o le maliliega o le a faʻaitiitia ai le tau o oloa e pei o taavale ma masini tamea, faʻaititia le carbon emissions, ma fesoasoani i le faʻalauiloaina o le faʻaogaina o le sapalai.toe.
Na maua le maliliega i le taimi o le fonotaga i le va o Peresitene Biden ma isi taʻitaʻi o le lalolagi i le G20 Summit i Roma.O loʻo faʻamoemoe e faʻamalieina feeseeseaiga tau fefaʻatauaʻiga transatlantic, lea na faʻatūina e le Peresetene muamua o Donald Trump (Donald J. Trump) na taʻitaʻia ai le faʻaleagaina, o le pulega o le Trump na muamua faʻatagaina le tau.Ua fa’ailoa manino mai e Mr. Biden lona mana’o e toe fa’aleleia so’otaga ma le Iuni a Europa, peita’i o lea fo’i maliliega e foliga mai o lo’o fuafua ma le fa’aeteete ina ia ‘alofia ai le fa’aesea o iuni a Amerika ma kamupani gaosi oloa o lo’o lagolagoina Mr. Biden.
Ua tu'u ai nisi o puipuiga mo pisinisi uamea ma alumini a Amerika, ma ua suia ai le 25% o tau o lo'o i ai nei i luga o u'amea a Europa ma le 10% o tau i luga o le alumini i mea e ta'ua o tau o le tau.O lea fa'atulagaga e mafai ona fa'amalieina tulaga maualuga o tau o fa'aulufale mai.O tau maualuga.
O lea maliliega o le a faamuta ai le tau a le EU i luga o oloa a Amerika e aofia ai le sua moli, bourbon ma uila afi.O le a 'alofia ai foi le fa'atupuina o tau fa'aopoopo i oloa a Amerika ua fa'atulaga e fa'amanaia ia Tesema 1.
Fai mai le Failautusi o Pisinisi Gina Raimondo (Gina Raimondo): "Matou te faʻamoemoe atoatoa a o matou faʻatuputeleina tau i le 25% ma faʻateleina le voluma, o lenei maliliega o le a faʻaitiitia ai le avega i luga o le sapalai sapalai ma faʻaititia le tau faʻatupulaia."
I se talanoaga ma le au tusitala, na taʻua ai e Ms. Raimundo o le fefaʻatauaiga e mafai ai e le Iunaite Setete ma le Europa Europa ona faʻavae se faʻavae e iloilo ai le malosi o le carbon pe a gaosia le uamea ma le alumini, lea e mafai ai ona latou faia ni oloa e sili atu le mama nai lo le Europa.Faia i Saina.
“O le leai o se tulaga o le siosiomaga o Saina o se vaega o le mafuaaga o le faaitiitia o tau, ae o se vaega tele foi o suiga o le tau,” o le tala lea a Ms. Raimundo.
Ina ua uma ona fuafuaina e le pulega o le Trump e faapea o metala mai fafo o se taufaamatau mo le saogalemu o le atunuu, na ia tuuina atu tau i luga o le tele o atunuu, e aofia ai ma atunuu o le EU.
Na tauto Mr. Biden e galulue vavalalata ma Europa.Na ia faamatalaina o Europa o se paaga i le foia o suiga o le tau ma tauva ma tamaoaiga pule e pei o Saina.Ae o loʻo i lalo o le mamafa o le au gaosi uʻamea a Amerika ma iuni e fai atu ia te ia e aua neʻi aveese atoa pa puipui o fefaʻatauaʻiga, lea e fesoasoani e puipuia pisinisi i totonu o le atunuʻu mai le faʻasili o metala taugofie mai fafo.
O le fefaʻatauaiga o loʻo faʻailogaina ai le laasaga mulimuli o le pulega a Biden e siitia ai le taua o fefaʻatauaʻiga transatlantic a Trump.I le masina o Iuni, na faalauiloa ai e le au ofisa a Amerika ma Europa le faaiuga o le 17 tausaga o feeseeseaiga i luga o fesoasoani i le va o Airbus ma Boeing.I le faaiuga o Setema, na faalauiloa ai e le Iunaite Setete ma Europa le faʻavaeina o se fefaʻatauaʻiga fou ma faiga faʻatekonolosi ma maua ai se maliliega i luga o lafoga maualalo i le lalolagi i le amataga o lenei masina.
E tusa ai ma tagata masani i le mataupu, i lalo o tuutuuga fou, o le a faʻatagaina le EU e auina atu i fafo le 3.3 miliona tone o le uamea i Amerika e aunoa ma se tiute i tausaga taʻitasi, ma soʻo se aofaiga e sili atu i lenei aofaiga o le a noatia i le 25% tau.O oloa e tuusaunoa mai tau i lenei tausaga o le a tuusaunoa foi mo se taimi le tumau.
O lea maliliega o le a faʻatapulaaina ai foi oloa o loʻo maeʻa i Europa ae faʻaaoga le sila mai Saina, Rusia, Korea i Saute ma isi atunuu.Ina ia agavaa mo togafitiga e leai ni tiute, o oloa uʻamea e tatau ona gaosia atoa i totonu o Europa.
O Jack Sullivan, le faufautua mo le puipuiga o le atunuu, fai mai o le maliliega na aveesea ai "se tasi o faʻaosofiaga sili ona tele i le va o le US-EU."
O iuni u'amea i le Iunaite Setete na viia le maliliega, fai mai o le maliega o le a faʻatapulaʻaina ai oloa auina atu i fafo i Europa i tulaga maualalo faʻasolopito.O le Iunaite Setete na faaulufaleina mai le 4.8 miliona tone o sila Europa i le 2018, lea na pa'ū i le 3.9 miliona tone i le 2019 ma le 2.5 miliona tone i le 2020.
I se faʻamatalaga, na taʻua ai e Thomas M. Conway, le Peresetene o le United Steelworkers International, o le faʻatulagaga o le a "faʻamautinoa o loʻo tumau pea le faʻatauvaʻa o pisinisi i totonu o le Iunaite Setete ma mafai ona faʻafetaui lo tatou saogalemu ma mea e manaʻomia."
Na taʻua e Mark Duffy, pule sili o le American Primary Aluminum Association, o le fefaʻatauaʻiga o le a "faʻatumauina le aoga o tau a Mr. Trump" ma "i le taimi lava e tasi e mafai ai ona matou lagolagoina le faʻaauauina o tupe teufaafaigaluega i le US alumini muamua alamanuia ma faʻatupuina atili nisi galuega. i Alcoa.””
Na ia fai mai o le a lagolagoina e le faʻalapotopotoga alumini a Amerika e ala i le faʻatapulaʻaina o oloa faʻaulufale mai e aunoa ma se tiute i tulaga maualalo faʻasolopito.
O isi atunu'u e mana'omia pea ona totogi tau a Amerika po'o quota, e aofia ai Peretania, Iapani, ma Korea i Saute.O le American Chamber of Commerce, lea e tetee i tau uʻamea, fai mai e le lava le fefaʻatauaiga.
Myron Brilliant, sui peresitene pule o le US Chamber of Commerce, fai mai o le maliliega o le a "tuuina atu se toomaga mo le au gaosi oloa a Amerika o loʻo mafatia i le siʻitia o tau o uʻamea ma le le lava, ae e manaʻomia nisi gaioiga."
"E tatau i le Iunaite Setete ona lafoaia tuuaiga le faavaea e faapea o metala na faaulufale mai mai Peretania, Iapani, Korea i Saute ma isi paaga vavalalata e avea ma se taufaamatau i lo tatou saogalemu o le atunuu-ma faaitiitia ai tau ma quota i le taimi lava e tasi," o lana tala lea.


Taimi meli: Nov-05-2021