Fa'afeiloa'i i la matou upega tafa'ilagi!

E ui i popolega o Evergrande, ae o loʻo faʻamoemoe pea Sika i faʻamoemoega a Saina

Zurich (Reuters)-Na taʻua e le Pule Sili o Thomas Hasler i le Aso Tofi e mafai e Sika ona foia le siʻitia o tau o meafaitino i le lalolagi atoa ma le le mautonu e fesoʻotaʻi ma faʻafitauli o aitalafu a le atiaʻe o China Evergrande ina ia mafai ai ona ausia lana sini 2021.
Ina ua maeʻa le faʻamaʻi o le tausaga talu ai na mafua ai le paʻu i galuega faufale, o loʻo faʻamoemoe le kamupani gaosi vailaʻau faufale Suiselani e faʻateleina le faʻatauga i tupe a le atunuʻu i le 13%-17% i lenei tausaga.
O loʻo faʻamoemoe foi le kamupani e ausia se tupe mama faʻaogaina o le 15% mo le taimi muamua i lenei tausaga, faʻamaonia lana taʻiala na tuʻuina atu ia Iulai.
Na ave e Hasler ia Sika ia Me ma fai mai e ui lava i le le mautonu o loʻo siomia ai China Evergrande, o loʻo ia faʻamoemoe pea e uiga ia Saina.
“E tele taumatematega, ae e sili atu ona faigofie le tatou faalapotopotoga a Saina.O le faʻalavelave faʻaalia e laʻititi lava, ”o le tala lea a Hasler i le Reuters i le Aso Faʻasalalau Autasi i Zurich.
Fai mai a ia, o oloa a Sika e faʻaaogaina mo le faʻamalosia ma le faʻafefe o mea faufale.Pe a faatusatusa i maketi tetele e pei o fale e masani ona faagaioia e kamupani Saina, e sili atu ona aafia Sika i galuega maualuluga e pei o alalaupapa, uafu ma alalaupapa.
"O le matou taua o le, afai e te fausia se fale faaniukilia poʻo se alalaupapa, latou te faʻalagolago i tekinolosi maualuga, ona latou mananaʻo lea i le faʻamaoni," o le tala lea a le 56 tausaga le matua.
"O lenei ituaiga fale o le a faʻamalosia ma faʻavaveina," o le faʻaopoopo mai lea a Hasler.“O la matou fuafuaga tuputupu aʻe i Saina e matua paleni;la matou sini o le atiina ae i Saina e pei o isi itulagi."
Na fa'aopoopo mai e Hasler e fa'apea, o le fa'atauga fa'aletausaga a Sika i Saina ua tusa ma le 10% o ana fa'atauga fa'aletausaga, ma o lenei sea "e ono fa'atupula'ia teisi," e ui o le sini a le kamupani e le o le fa'aluaina lea tulaga.
Na faʻamaonia e Sika lana faʻamoemoega 2021, "e ui lava i luʻitau o le atinaʻeina o tau o mea mataʻutia ma le faʻatapulaʻaina o le sapalai."
Mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le polymer sapalai o loʻo feagai ma faʻafitauli i le toe amataina o le gaosiga atoa, ua faʻamoemoe e Sika le faʻatupulaia o tau o meamata e 4% i lenei tausaga.
Na taʻua e le Ofisa Sili o Tupe Adrian Widmer i le mea na tupu o le a tali atu le kamupani i le siʻitia o tau i le kuata lona fa ma le amataga o le tausaga a sau.


Taimi meli: Oke-08-2021