Fa'afeiloa'i i la matou upega tafa'ilagi!

Metals-London Copper Week o le a pa'ū ona o Saina, ua popole Evergrande

Reuters, Oketopa 1-Na siitia le tau o le kopa i Lonetona i le Aso Faraile, ae o le a pa'ū i vaiaso taʻitasi ona o le aufaipisinisi e faʻaitiitia ai a latou faʻalavelave faʻafuaseʻi i le lotolotoi o faʻatapulaʻaina o le malosi i Saina ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi o aitalafu a le kamupani faʻatau fale Saina Evergrande Group.
E tusa o le 0735 GMT, tolu masina le 'apamemea i luga o le London Metal Exchange na siitia 0.5% i le US $ 8,982.50 i le tone, ae o le a pa'ū 3.7% i vaiaso taʻitasi.
Fai mai le Fitch Solutions i se lipoti: "A o faaauau pea ona matou gauai atu i le tulaga i Saina, aemaise lava faafitauli tau tupe a Evergrande ma le ogaoga o le le lava o le eletise, o atinae tetele e lua, matou te faamamafaina o a matou tau o le tau o uʻamea ua maualuga le maualuga..”
O le le lava o le eletise a Saina na mafua ai ona faʻaititia e le au suʻesuʻe le faʻatupulaia o faʻamoemoega o le tagata faʻatau uʻamea sili ona tele i le lalolagi, ma na faʻafuaseʻi ona faʻakonekarate ana galuega gaosi ia Setema, o se vaega ona o tapulaʻa.
Na taʻua e se tagata suʻesuʻe a le Faletupe o le ANZ i se lipoti: "E ui o le faaletonu o le eletise e ono i ai se aafiaga fefiloi i le sapalai ma le manaʻoga o oloa, ae ua sili atu le gauai atu o le maketi i le leiloa o le manaʻoga e mafua mai i le faʻagesegese o le tamaoaiga."
O lagona lamatia o loʻo tumau pea ona o Evergrande, lea o loʻo faʻatupeina faʻapitoa, e leʻi faia ni aitalafu i fafo, ma faʻatupu ai popolega e ono sosolo atu lona tulaga i le faiga tau tupe ma faʻafefe i le lalolagi atoa.
Na siitia le alumini LME i le 0.4% i le US$2,870.50 i le tone, o le nickel na pa'ū i le 0.5% i le US$17,840 i le tone, o le zinc na siitia i le 0.3% i le US$2,997 i le tone, ma le apa na pa'ū i le 1.2% i le US$33,505 i le tone.
O le ta'ita'i LME na toetoe lava a pa'epa'e i le US$2,092 i le tone, o lo'o pipi'i latalata i le pito maualalo talu mai le US$2,060 i le tone na pa'i i le aso fefa'ataua'iga talu ai ia Aperila 26.
* Na taʻua e le ofisa o fuainumera faamauina a le malo, INE i le Aso Tofi, talu ai ona o le paʻu o togi o le oa ma le teteʻe o tagata faigaluega i tupe teu tetele, o le gaosiga o uʻamea sili ona tele i le lalolagi o Chile na paʻu i le 4.6% i lea tausaga ma lea tausaga ia Aukuso.
* O oloa apamemea CU-STX-SGH i luga o le Shanghai Futures Exchange na pa'ū i le 43,525 tone i le Aso Tofi, o le tulaga sili ona maualalo talu mai Iuni 2009, faʻaitiitia ai le paʻu o tau o le kopa.
* Mo ulutala e uiga i metala ma isi tala fou, fa'amolemole kiliki pe (Lipoti mai e Mai Nguyen i Hanoi; Fa'atonu e Ramakrishnan M.)


Taimi meli: Oke-26-2021