Fa'afeiloa'i i la matou upega tafa'ilagi!

Le Saienisi o Fa'avevela: Ituaiga o Elemene Fa'avevela Fa'asa'o

At o le fatu o so'o se fa'avevela avanoa eletise o se elemene fa'avevela.E tusa lava po o le a le tele o le vevela, tusa lava po o se vevela susulu, suauʻu-tumu, poʻo le ili-faʻamalosi, i se mea i totonu o loʻo i ai se mea faʻavevela o lona galuega o le liua o le eletise i le vevela.

So nisi taimi e mafai ona e vaʻai i le mea faʻavevela, susulu mumu-vevela e ala i se mea puipui puipui.O isi taimi e natia i totonu, puipuia i pusa u'amea ma palasitika, ae pamu uma lava le vevela.O le a le mea e fai mai ai le mea fa'avevela ma pe fa'afefea ona fuafua tonu e a'afia ai le lelei o le fa'avevela, ma le umi o le a fa'aauau pea ona galue.

Uaea tetee

By mamao, o mea e masani ona faʻaaogaina mo elemene faʻamafanafana o uaea uʻamea poʻo lipine, e masani ona taʻua o le uaea tetee.O nei mea e mafai ona fa'apipi'iina lelei pe fa'aoga e pei o ni fasi pepa mafolafola, e fa'atatau i le fa'atulagaina o le masini.O le umi o le fasi uaea, o le tele foi lea o le vevela o le a gaosia.

Te ui o mea eseese e faʻaaogaina mo faʻaoga faʻapitoa,Nichrometumau pea le sili ona ta'uta'ua fa'aoga mo fa'avevela avanoa ma isi mea laiti.Nichrome 80/20 o se faʻafefiloi o le 80% nickel ma le 20% chromium.O uiga nei e avea ai ma elemene faʻamafanafana lelei:

  1. Faigata maualuga le tetee
  2. Faigofie ona galue ma fa'atusa
  3. E le fa'ama'i pe pala i le ea, o lea e umi ai
  4. E le faalautele tele pe a vevela
  5. Maualuluga ole mea liusuavai ile 2550°F (1400°C)

Oo mea e masani ona maua i mea fa'avevela e aofia ai Kanthal (FeCrAl) ma Cupronickel (CuNi), e ui e le masani ona fa'aogaina i mea fa'avevela avanoa.

1

Fa'avevela sima

Rtalu ai nei, o elemene faʻavevela sima ua faʻatupulaia i le lauiloa.O nei mea o loʻo faʻaogaina i lalo o le faʻavae tutusa o le eletise eletise e pei o le uaea tetee, sei vagana ai ua suia le uamea ile PTC ceramic plates.

PO le TC ceramic (e masani lava o le barium titanate, BaTiO3) e faʻaigoaina ona o loʻo i ai se faʻamaʻi lelei o le vevela o le teteʻe, o lona uiga e faʻateleina le teteʻe i luga o le vevela.O lenei mea totino fa'atapula'a e galue e pei o se vevela fa'anatura - o mea sima e vave ona vevela, ae o le fanua laugatasi pe a o'o i se vevela na mua'i fa'amalamalamaina.A fa'atuputeleina le vevela, fa'atupula'ia le tete'e, ma fa'aitiitia ai le vevela.E maua ai le fa'avevela tutusa e aunoa ma se fesuiaiga o le mana.

TO tulaga lelei o fa'avevela sima e aofia ai:

  1. Faamafanafana vave
  2. E maualalo le vevela o luga, faʻaitiitia le lamatiaga o le afi
  3. Ola umi
  4. Galuega fa'atonutonu e le tagata lava ia

IO le tele o mea fa'avevela avanoa, ua fa'apipi'iina fa'amea sima i totonu o se fa'apipi'i fa'ameli, ma fa'apipi'i i pa'u alumini e fa'asa'o ai le vevela mai le fa'avevela i le ea, e aunoa ma le fesoasoani a se ili.

 

22

 

 

 

Lamepa vevela fa'avevela po'o le Infrared

To le filament i totonu o se matauila e galue e pei o se umi o le uaea tetee, e ui lava e faia i le tungsten mo le faateleina o le malamalama pe a vevela (o lona uiga, incandescence).O le filament vevela o loʻo faʻapipiʻiina i le tioata poʻo le quartz, lea e faʻatumuina i le kasa inert poʻo le aveeseina o le ea ina ia puipuia mai le faʻamaʻiina.

Ii le faavevela avanoa, o le filament moli vevela e masani lavaNichrome, ma o le malosi e fafaga i ai i lalo ifo o le malosi maualuga, ina ia susulu le filament infrared nai lo le malamalama vaaia.E le gata i lea, o le quartz sheathing e masani ona lanu mumu ina ia faʻaitiitia ai le aofaʻi o le malamalama e faʻaalia (e tiga mo o tatou mata, a leai).O le mea faʻamafanafana e masani ona lagolagoina e se faʻaaliga e faʻatonuina le vevela i se itu e tasi.

TO le lelei o moli vevela susulu o:

  1. Leai se taimi vevela, e te lagona le mafanafana vave
  2. Fa'atino le leoa, talu ai e leai se ea vevela e mana'omia se ili
  3. Tu'u mea fa'avevela i nofoaga matala ma fafo, lea e alu ese ai le ea vevela

Npo'o le a le ituaiga mea fa'avevela o lo'o i ai i lau fa'avevela, e tasi lava le fa'amanuiaga o lo'o latou maua uma: fa'avevela fa'avevela eletise e toetoe lava 100% lelei.O lona uiga o le eletise uma e ulu atu i le resistor ua liua i le vevela mo lou avanoa.O se faʻamanuiaga e mafai e tagata uma ona talisapaia, aemaise lava pe a oʻo i le taimi e totogi ai pili!

 


Taimi meli: Tes-29-2021